Du har købt en vare før den kommer på tilbud. Får du difference tilbage?

by Obaidul Karim Khan

Vi har allerede lave priser på alle varer hvorfor vi sjælden har udsalg. Men nogen gange er vi blevet nødt sænke priser på nogle varer. Nogle gange har vi demo varer som vi prøver at sælge ud. Nogle gange vores konkurrenter sænker priser på deres varer. Så følger vi med. Derudover holder vi sæson udsalg som Black Fridag og jul tilbud.

Så snart vi sænker priser, får vi henvendelser fra kunder som har købt samme varer før priserne er faldet. De spørger om de får difference tilbage fordi priser var faldet efter de har købt varene.

Kunderne har ikke ligefrem ret til at få difference tilbage men de har andre ret. Dansk erhverv har kastet lys på det "  forbrugeren har ikke krav på at få pengene tilbage, bare fordi varen bliver sat ned i pris. Men forbrugere kan for eksempel udnytte en prisgaranti, en fortrydelsesret eller en aftalt returret"

Vi følger gældende regler. Vi henviser til svaret af Dansk Erhverv: " Har man købt en vare i en netbutik, kan man fortryde købet. I så fald må køberen give meddelelse om sin fortrydelse til sælgeren inden 14 dage og derefter returnere varen. Hvis butikken ikke tilbyder ”fri retur”, skal kunden betale for at returnere varen.

Kunden kan selvfølgelig samtidig købe samme vare til udsalgsprisen.

Det er altså ikke sådan, at kunden bare har krav på at få differencen tilbagebetalt, men i praksis kan det blive sådan, at kunden kan  fortryde det første køb og købe samme vare igen. På den måde kan man får difference tilbage. Men man skal huske, at kunderne selv skal betale fragt omkostninger forbundet med  returneringen.

Hvis man følger reglerne bogstavligt har man ikke ret til at få difference tilbage. Man kan gøre sin fortrydelsesret gældende og returnere vare og købe varen på udsalg priser.

Vi har vores egen praksis. Hvis prisen på en vare varigt nedsat så giver give difference tilbage hvis man har købt samme vare inden 14 dage. Hvis vi holder Weekend tilbud eller lignede, så giver ikke difference tilbage 

 


Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.